Депутатите прехвърлиха пощите на вицепремиера Калина Константинова. Това стана с гласуване на първо четене на Закона за пощенските услуги. С промените в Закона за пощенските услуги се предлага държавната политика в областта на пощенските услуги и маркоиздаването да се осъществява от определен с постановление на Министерския съвет заместник министър-председател.

На следващо място навсякъде в Закона за пощенските услуги се предлага отразяване на новото наименование на Министерството на транспорта и съобщенията и министъра на транспорта и съобщенията. Със законопроекта се цели модернизиране на "Български пощи" ЕАД и превръщане на пощенските клонове в центрове за комплексно административно обслужване. Според Халил Летифов промените се правели, за да се избегне конфликт на интереси на транспортния министър. Управляващите смятат, че измененията ще дадат нов тласък на пощенските услуги.

Български пощи подновява приемането на пратки за Молдова и Украйна

Български пощи подновява приемането на пратки за Молдова и Украйна

От 03.03.2022 г. ще бъде възстановено приемането на писма и колети

Правим нещо, за да се каже, че правим нещо, подчерта Цончо Ганев от "Възраждане". Търсим работа на вицепремиер, който нищо не върши, смята той. Христо Гаджев от ГЕРБ посочи, че като гледал как вицепремиерът Калина Константинова се справяла с бежанската криза се плашел за бъдещето на Български пощи. Това е поредната мина, която се залага пред ефективното управление, смята и бившият транспортен министър Росен Желязков. Ако не се направи нещо, Български пощи умират, подчерта социалистът Георги Свиленски. Трябвало да се обърне особено внимание върху пощенските услуги с особен принципал.

Настимир Ананиев от ПП посочи, че пощите до момента не са управлявани ефективно, затова било редно да преминат към вицепремиера по ефективно управление. Костадин Костадинов смята, че реформата ще доубие Български пощи. За закона бяха 121, 90 бяха против.