Човек от ДАНС, свързан с Левски, е отговорен за разработката на агенцията, че в ЦСКА има схеми за пране на пари. Под проверката на ДАНС стои подписът на Петко Сертов.

Това заяви изпълнителният директор на ЦСКА Александър Томов в предаването "Коритаров Live" по Нова телевизия. 
По думите му става въпрос за открит конфликт на интереси.

Според него лицензът на ЦСКА е отнет незаконно и това ще бъде доказано от съда в Лозана. Причината не е вътре в клуба, категоричен беше Томов, но той не отрече, че там има проблеми.

"ЦСКА е единственото напълно прозрачно дружество, заплатите се декларират и се плащат само по банков път. Няма сива икономика и затова бяхме наказани", отбеляза изпълнителният директор на ЦСКА.

Той нарече игрите в българския футбол задкулисни, на една огромна мафия, която е на върха на футбола.

Томов отрече нформацията НАП, че предстои запориране на сметките на клуба заради дължими суми, и поясни, че към днешна дата клубът не дължи нито лев на НАП.
Според него става въпрос за стари задължения от 2001-2003 г. В тази връзка той призова това стриктно отношение на приходната агенция да важи и за Левски и останалите клубове, тъй като ЦСКА плаща четири пъти повече данъци и то открито.

Бившият изпълнителен директор на клуба Александър Гарибов, който се включи по телефона, потвърди думите на Томов, че задълженията на ЦСКА за текущата година са нулеви и подчерта, че става въпрос за пари от 2001 г.

Според него мерките на НАП са обезпечителни и няма да навредят на дейността на клуба. Така някои разточителни плащания ще бъдат ограничени, категоричен беше Гарибов.