ДАНС потвърди, че Бойко Борисов не е имал връзки със Сретен Йосич и неговото обкръжение.

„След извършена проверка в ДАНС, не бе установена налична информация, относно обстоятелства, които да сочат, че Вие сте имал връзки с посоченото от Вас лице - Сретен Йосич и неговото обкръжение и които връзки да са различни от „служебните отношения".

Това се казва в писмо до Бойко Борисов от председателя на ДАНС Петко Сертов, съобщиха от Столичната община.

Малко по-късно пристигна и становище на МВР също в отговор на искането на Бойко Борисов за проверка на твърденията на сърбина.

Във второто писмо се казва че МВР е започнало работа по установяването и задържането на Сретен Йосич през 2002 г. по молба на холандските съдебни власти и в последствие той е екстрадиран.

МВР не разполага с информация за нерегламентирани контакти на Сретен Йосич с Бойко Борисов в качеството му на главен секретар или с други служители на МВР.

Припомняме, сърбинът Сретен Йосич каза пред белградски съд, че по време на престоя си в България се е ползвал от помощта на Бойко Борисов - тогава главен секретар на МВР. 

След избухването на скандала Бойко Борисов поиска прокуратурата, ДАНС и МВР да разследват твърденията на Йосич. Прокуратурата вече се отзова на искането.

От своя страна обаче днес в парламента бе решено да се състави временна комисия, която да провери твърденията на сърбина.