На съд отива ученик, убил баща си във Варна. Момчето, което е руски гражданин, живеело с родителите си в село около Варна. Между родителите му често възниквали конфликти и скандали, при които баща му нанасял побой над майка му.

През 2018 г. Бащата започнал да употребява значителни количества алкохол, след което обиждал съпругата си и сина си. На 1 януари 2019 г. в семейството на момчето отново се разразил скандал. Момчето включило телефона си и решило да записва поредната разправия в дома. Около 18:00 часа след достатъчно изпит алкохол бащата започнал да бие жената си. Взел пластмасовата тръба от прахосмукачката и я удрял.

Момчето отишло в хола и извикал на баща си да спре да бие майка му. В това време баща му взел метла с дълга дръжка и започнал да удря с нея и сина си, като обиждал и ругаел и двамата.

След като се освободил от баща си, подсъдимият взел кухненски нож и нанесъл два последователни удара в областта на шията му в момент, когато бащата направил захват с ръце около врата на съпругата си и започнал да я души.

След ударите бащата паднал на земята, от раните му струяла кръв. Повиканата спешна медицинска помощ установила смъртта му. Като причина за нея експертите сочат острата кръвозагуба, аспирацията на кръв и въздушна емболия, настъпили в резултат от двете прободно-порезни рани.

Непълнолетен уби баща си при семеен скандал

Непълнолетен уби баща си при семеен скандал

Инцидентът станал във варненското село Осеново

Причина за извършване на престъплението от подсъдимия според прокуратурата е изпадане в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с насилие и тежка обида, и превишаване пределите на неизбежната отбрана. По време на разследването непълнолетния е съдействал за разкриване на обективната истина.