Без инциденти приключи 52-ият антиправителствен протест в София, предаде БНР. По традиция протестиращите изминаха в Марш на справедливостта, разстоянието от площад "Независимост", до барикадата на Орлов мост, като този път прозвуча песента "Стената" на "Пинк Флойд".

Блокирани остават трите ключови кръстовища - на Орлов мост, пред Софийския университет и пред Министерския съвет.

От Отровното трио призоваха хората да нощуват на площад "Независимост" на първи септември вечерта. На втори, от 8:00 ч. започва голяма антиправителствена демонстрация в пространството между сградите от триъгълника на властта в София.

От трибуната на площад "Независимост" друг член на триото - адвокат Николай Хаджигенов, заяви, че за протеста са поръчани черешови топчета.

"За 52 дни променихме немалко неща. Не толкова колкото ни се иска и не толкова бързо, но пътят е дълъг, стръмен и трънлив и срещу нас. От днес разширяват зоната за сигурност, готвят се за втори септември, така че, ако някой не те чувства като "Опълченците на Шипка", на втори ще бъдем "Опълченците на Шипка". Поръчали сме черешови топчета, джепане. Те ще бъдат тук, готови. Имаме байраци, очевидно. Имаме и камъни! Стъпили сме върху тях! 52 дни ги трамбоваме, така че ние сме готови. Борисов, дали си готов за нас, ние идваме!" - каза Хаджигенов.

Сдружение „Зограф“: Палатковият лагер на Орлов мост е  нарушение и на Закона за културното наследство

Сдружение „Зограф“: Палатковият лагер на Орлов мост е нарушение и на Закона за културното наследство

Институциите да се активизират...

"Ние сме българското Оборище", обяви генерал Шивиков, като призова на 2 септември софиянци да дойдат на протеста със семействата и децата си.

Междувременно гражданската инициатива срещу протестните блокади в София отново събра десетки съмишленици пред Румънското посолство. До провокации и напрежение не се стигна.

Хората отново подчертаха, че протестите с блокади в центъра вредят на каузата на участниците, защото от тях страдат обикновени хора.

На кръстовището беше преместена и подписката срещу блокадите в столицата. В нея има над 140 подписа и повече от 5000 в интернет. Ще бъде внесен и сигнал в прокуратурата, където, като подстрекатели за нарушаването на обществения ред се споменават организаторите на антиправителствения протест от т.н. Отровно трио. Част от присъстващите настояваха и за оставката на президента Румен Радев, когото наричат "разединител на нацията".