В навечерието на професионалния празник на полицията (8 ноември) поделенията на МВР отварят днес врати за граждани от 10.00 часа, съобщават от пресцентъра на МВР.

В сградите на районните полицейски управления на СДВР и в поделението на "Сили за превенция и охрана" към отдел "Охранителна полиция" (кв. "Бенковски", ул. "Лазар Михайлов" №147) столичани ще имат възможността да се запознаят отблизо с работата на служителите, които издават български документи за самоличност, които издават разрешения за дейности с общоопасни средства и които работят по предложения и сигнали.

За гражданите са подготвени и много превантивни материали, свързани с домашното насилие, употребата на наркотици, със съвети за предпазване от престъпни посегателства в ежедневието.

Посетителите в столичното поделение "Сили за превенция и охрана" ще имат възможността да се запознаят със специализираното полицейско оборудване, ще наблюдават и дресировка на служебни кучета и коне.

Дирекция "Транспортна полиция" - ГД"ОП", заедно със столичното районно управление, "БДЖ" ЕАД, Национална компания "Железопътна инфраструктура" и местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни - район "Слатина" организират съвместна проява пред сградата на дирекцията ("Мария Луиза 110) от 10.00 часа.

Там ученици от 93-то СОУ - София ще видят последствията от вандалските посегателства над пътническите влакове, а в салона на Централна гара ще дискутират темата "Опасни игри".