Третата вълна тръгна. Притеснително е, че вирусът атакува вече предимно младите. Това каза директорът на МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Митев, съобщи БГНЕС. Персоналът на болницата имаше възможност да се ваксинира, но през последните дни се наблюдава дефицит на ваксини, дано проблема бъде решен скоро, след като има нови сключени договори. До две седмици ще получим ваксини и ваксинацията ще продължи, допълни д-р Митев.

Колкото до прословутите 1000 лева, има наредба, според която те се отпускат на определен брой служителите според преболедувалите пациенти. Условно казано, на преминали 100 пациенти, 150 служители получават тази добавка, а в същия момент идват списъци с по 250 имена. Разбирате, че няма как да се разпределят. Затова може би има недоразумения, но ние успяваме да ги решим. А дали системата е справедлива или не, не решаваме ние, само изпълняваме, категоричен бе болничния директор.

Според него този проблем не се отнася за отделенията, в които се лекуват COVID-болните. Той допълни, че хоспитализираните са близо 50 души, от тях 6-ма са на интензивно лечение в отделението по реанимация, а останалите са разпределени в инфекциозно, вътрешно и двама в последното разкрито COVID-отделение, Уши, нос и гърло.

Припомняме, че преди дни бе разкрито ново COVID отделение в болницата в Благоевград.