Ахмед Доган заяви, че определени среди искат да политизират учителската стачка, тя да излезе от рамките на синдикализма и по време на изборите да се получи изкривяване на вота, съобщи БНР.

Крайно време е проблемите на учителите да бъдат решени без политизиране, в рамките на възможностите на държавата.

Той посочи още, че при обсъждането на бюджет 2008, ще бъде решено от тройната коалиция кои ще са приоритетите на държавата и как ще се компенсират справедливо доходите на останалите служители от бюджетната сфера, съобразно индекса на инфлацията.

Бюджетната сфера, публичният сектор се реализира като проблем, който трябва да бъде решен  в перспектива, съобразно приходите на държавата. Приоритетите не са много на брой, те са ясно дефинирани - образование, здравеопазване. Ако включите и административния сектор, например, те са над половин милион, а учителите са 140 000. Предстои да се разгледа въпросът за БАН, държавните ВУЗ-ове, така че проблемът е комплексен, не може да се реши само в един сегмент."

Премиерът Станишев също изтъкна, че стачката неслучайно се води в предизборна ситуация и затова няма как да е без политически елемент.