Не съм по недвижимите имоти, имам един апартамент в Габрово.

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в предаването "Лице в лице" по bTV като коментар към скандала "Апартаментгейт", разтърсил властта и довел до серия оставки.

Манолев подаде оставка като зам.-министър на икономиката

Манолев подаде оставка като зам.-министър на икономиката

Той е солидарен с колегите, Борисов я прие

Последната за момента бе подадена от заместник-министъра на икономиката Александър Манолев

Темата с апартаментите не е само битов скандал, той има много голям политически магнитуд, призна Дончев като отрече твърденията, че той е инспирирал имотния скандал, след който редица политици подадоха оставки.

Той добави, че не е в конфликт с вече бившия председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и е доволен от отговора му по въпроса с имотите.

Аз не искам на никой службата, при нас вътрешно разделение няма, защото лидерската тема не стои, ясно е кой е лидерът, заяви Дончев.

 

Дончев коментира и случващото се в Габрово, където побой над продавач от трима роми доведе до вълнения. Той посочи, че сам си е причинил виковете "Оставка" в Габрово по време на протестите.

Съдът остави в ареста задържаните за побой над продавач в Габрово

Съдът остави в ареста задържаните за побой над продавач в Габрово

Могат да извършат друго престъпление или да се укрият

Страхливо и малодушно е да се крия. Не се получи разговор, надявам се разговор да има, там има нужда от добър диалог с институциите, защото проблемът е комплексен, убеден е той. 

Чувствителността на обществото в Габрово е по-висока, защото там почти няма малцинства. Хората, според него, не са расисти, а са срещу това някой да живее на гърба на другите, което прави гнева им справедлив. 

Вицепремиерът коментира и други актуални теми, след които проблемите в правосъдната система и необходимостта от нов икономически модел.