5 милиона лева повече за нерентабилни автобусни линии в отдалечени райони. Това предложиха депутатите по време на второ четене в бюджета за 2022. Предложението бе на председателя на бюджетната комисия Любомир Каримански от ИТН. ГЕРБ поискаха средства за превоза в София. Оказва се, че заради пандемията намалял потока от пътници в столицата. Спадът, според Румен Христов е 30%.

Според него, ако не се помогне СО графикът на градския транспорт в София щял да бъде разреден. Исканата подкрепа е за 178 милиона лева. Управляващите обаче изтъкнаха, че пандемията ще бъде овладяна и прогнозите за спад на пътниците няма да се сбъднат. Досега интервалите на градския транспорт не били разредени, защити се Румен Христов. Животът на автобусния транспорт, според Свиленски, не е с живота на мобилен телефон или лаптоп и атакува цената на километър превоз.

Безплатен училищен транспорт до съседни селища и през учебната 2021/2022 г.

Безплатен училищен транспорт до съседни селища и през учебната 2021/2022 г.

Това реши Министерски съвет

Няма как столицата ни да изпадне в апокалиптично състояние, включи се и Цончо Ганев от "Възраждане" и застана зад исканията на ГЕРБ. Той обаче попита разследват ли се далаверите в София. Хората, които живеят в София разчитат на този транспорт, допълни Ганев. Борислав Гуцанов от БСП посочи, че дълговете на градския транспорт във Варна са 14 милиона лева. Ще стигне ли СО до задънена улица или държавата ще й помогне, попита Александър Ненков и призова депутатите да се върнат към дебата и да не посочват проблемите във всички общини. Рамадан Аталай от ДПС посочи, че общините не се децентрализират. Явно господин Василев иска да стане най-големият кмет на България, заподозря той по адрес на финансовия министър.

Близо пет милиарда лева са средствата за общините, заложени с макрорамката.