Катастрофа между автовоз и цистерна е станала около 3 ч. тази нощ в района на Дунав мост, съобщи Нова телевизия.

Движението е частично блокирано.

По-късно - около 6 ч., на същото място е катастрофирал и автобус с турска регистрация.

По първоначални данни няма загинали.

В последствие стана явно, че един шофьор е пострадал.

Не е викана пожарна заради първия инцидент, тъй като цистерната най-вероятно е била празна. Докато трае разчистването, идва турският автобус, със 17 пътници, който се блъска допълнително в катастрофиралите вече превозни средства.

Катастрофа между два тира затвори пътя Русе – Бяла

Катастрофа между два тира затвори пътя Русе – Бяла

Един от камионите е разпилял каси с бира

По късно от МВР съобщиха, че движението по бул. "България" в Русе в посока Дунав мост е спряно. Организиран е обходен маршрут за леките автомобили през село Николово, а товарните изчакват на място.

От полицията предоставят и повече информация за двата пътни инцидента, станали тази нощ и сутринта. Катастрофите са били на бул. "България".

Около 2:30 часа в платното на булеварда в посока Дунав мост е имало спрели заради авария два товарни автомобила с украинска регистрация. Мястото е било обозначено c конуси и триъгълници. В едната от цистерните се е блъснал микробус с платформа, превозваща коли. Пострадал е шофьорът на буса - 21-годишен мъж, който е тежко ранен и е бил настанен в болницата с различни травми. Инцидентът е документиран от полицията. На помощ са били изпратени две превозни средства на пътна помощ.

Втората катастрофа е станала около 5:45 часа последвал на същото място. По първоначална информация автобус с турска регистрация се ударил в задната част на ТИР, който заобикалял местопроизшествието. Автобусът се е отклонил и се е ударил в платформите на пътната помощ. При сблъсъка е пострадал един от шофьорите на пътната помощ, който според последните данни от медицинските прегледи в болницата е с фрактура на ключица.

На местопроизшествието работят екипи на полицията, извършва се оглед от дежурна оперативна група.