Сред загиналите - националният ни вратар по хокей 

Двама младежи бяха убити тази нощ пред столичното заведение клуб "Соло", на ул "Позитано".

Сигнал за побоя е получен в полицията тази сутрин в 4.05 часа. По първоначални данни две групи младежи са се скарали и са се сбили.
Двама от тях са били ранени смъртоносно с нож в гърба.

Единият, 21-годишен, е починал на място, а другият, който е бил на 24 години - на път за болницата.

24-годишният младеж е бил докаран в „Пирогов" с частен автомобил. Лекарите от Спешния център обаче само са констатирали смъртта му, потвърдиха от пресцентъра на „Пирогов".

В последствие стана ясно, че единият от загиналите е 21-годишният Кирил Въжаров, вратар на националния ни отбор по хокей, както и на отбора на Славия.

Другото починало момче се казва Васил Насков Александров, за когото в МВР имало данни за опит за фалшифициране на документи.
Васил поканил приятели - сред които и Кирил, за да отпразнува рождения си ден.

Третият пострадал е от същата компания. Кирил Димитров е от с. Марица, Самоковско, настанен е във ВМА.
Има лека прободна рана до белия дроб, опериран е и няма опасност за живота му.  Той обаче е в шок, тъй като е видял смъртта на приятелите си.

Кирил беше прекрасен човек, няма как да се скара с някой, да попречи на някой. Много добро момче. Учи си висше образование, ходи си на изпити, тренира си, работи си
                     Още...

По първоначални данни нападателят е избягал с такси, което хванал пред Съдебната палата. В момента полицията го издирва. Улична видеокамера е запечатала лицето на нападателя.

От полицията съобщиха, че са установили кой е шофьорът на таксито, който е отвел убиеца. Той вече е посочил мястото, където е оставил мъжа.  

Припомняме, това е вторият трагичен сблъсък между младежи в столични заведения за последните 6 месеца.

В началото на декември месец миналата година пред дискотека "Амнезия" в Студентски град бе убит 20-годишният Стоян Балтов.

Смъртта му предизвика дискусия до каква степен е защитен Студентски град и статутът на многобройните заведения и дискотеки. Полицейският състав на управлението, което отговаря за студентския квартал бе увеличен, а кметът на район "Студентски" обеща премахване на незаконните заведения.

Заведението, пред което се е случил сблъсъкът от тази нощ, не се намира в Студентски град, а в центъра на София - на ул "Позитано".