Българският букмейкър „Еврофутбол" стартира подписка в своята мрежа от пунктове, която е срещу увеличаване на данъка.

Според компанията дори и сегашният данък е непосилен и един от най-високите в Европа. Също така високите ставки не позволяват по-атрактивни коефициенти и бонуси, каквито са очакванията на букмейкърите и участниците.

Припомняме, от ДСБ, а вчера и от РЗС поискаха забрана на хазарта, а самият министър на финансите обяви инициатива да започнат да се облагат с данък и залозите в интернет.

От компанията заявяват, че към момента те не заплащат 10% данък печалба, данък върху абсолютно целия оборот.
Така той се равнява на 50-60% данък печалба, тъй като се облагат всички приходи, а всички разходи са за сметка на печалбата - печалби на участниците, комисионни за букмейкърите, заплати, спонсорства, благотворителност и др.

Това повишение ще има крайно негативен ефект, не само върху бизнеса на „Еврофутбол", но и върху всички партньори на компанията - регионални представители, букмейкъри, участници, банки, мобилни оператори, производители, вносители, печатници, медии, посочват в протеста си от „Еврофутбол".

Букмейкърите предупреждават, че по-високият данък ще ги принуди да свият още разходите си, което ще доведе до: по-ниски коефициенти, намаляване на атрактивността на продукта, спад в оборота, по-малко реклама и прекратяване на спонсорства и благотворителност, др.
Освен това ще предизвика отлив на участници към нелегален хазарт.

С тази подписка „Еврофутбол" не искат специални отстъпки, а се търси равнопоставеност спрямо другите фирми на пазара. Не се отправят политически искания, а се защитава бизнеса на компанията!, посочват още от компанията.