Министърът на културата Вежди Рашидов обвини строителни фирми, че саботират проекти за ремонти на културните институции.

Той не беше категоричен дали зад тях стои опозиционните партия, но ги определи като фирми - лостове и допълни, че ще се предприемат всички законови мерки, за да се спрат подобни действия.

Когато се прави дъмпинг - това значи блокиране на определени проекти. Да не може да усвоим тези пари, категоричен бе Рашидов, цитиран от БНР.

Министерството на културата получи финансиране в размер на 10.936 млн. лв. по Оперативна програма „Регионално развитие".

Това стана ясно по време на пресконференция, на която министърът на културата Вежди Рашидов и ръководителят на ОП „Регионално развитие" подписаха 8 договора за безвъзмездна финансова помощ за ремонт на културни институции.

Със средствата ще бъдат ремонтирани сградите на Националния политехнически музей в София, Зала "България в София, Сатиричния театър "Алеко Константинов в София, Държавната опера в Бургас, Държавната опера в Русе, Националното училище по музикално и сценично изкуство "Пенчо Владигеров" в Бургас, Драматично - кукления театър "Васил Друмев" в Шумен.

Иначе Рашидов се похвали, че оглавяваното от него министерство се справя отлично с усвояването на средствата по еврофондовете.