ГЕРБ и ЕНП виждат предизвикателство в борбата с популизма. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов на форум на групата на ЕНП в Комитета на регионите.

С форума ГЕРБ и ЕНП поставиха началото на инициативите на местно равнище за европейските избори през 2019 г. под мотото "Европа започва във Вашето село/град/регион".

"Силата на системните партии е, че провеждат реални политики с видими резултати", заяви Цветанов. Той похвали ГЕРБ, че участва в редица инициатива на местно и международно равнище, за да може хората да усетят промените. По думите му стана ясно, че през изминалия програмен период българските общини са имали възможността да кандидатстват за проекти на стойност 3,3 млрд. евро, а за новия период средствата са в размер на 3,7 млрд. евро. "Това е европейската солидарност на Европа", категоричен беше Цветанов.

"Основният приоритет на Българското председателство на Съвета на ЕС е очертаването на европейска перспектива пред Западните Балкани. Гарантирането на европейско бъдеще на страните от региона ще бъде една допълнителна сигурност за цяла Европа", обясни зам.-лидерът на ГЕРБ.

"Българското председателство на Съвета на ЕС е в своя пик. Активно работим по всички теми, които бяха набелязани. Четири са основните приоритети и може да се гордеем, че по всеки един от тях отчитаме конкретен напредък и получаваме добри отзиви от европейските ни партьори", заяви министър Павлова.

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова е единодушна с Цветанов. Тя заяви, че е горда от постигнатото.

"Българското председателство на Съвета на ЕС е в своя пик. Активно работим по всички теми, които бяха набелязани. Четири са основните приоритети и може да се гордеем, че по всеки един от тях отчитаме конкретен напредък и получаваме добри отзиви от европейските ни партьори", изтъкна министър Павлова.

От своя страна президентът на ЕНП Жозеф Дол заяви, че Европейската народна партия (ЕНП) оценява високо работата на правителството на премиера Бойко Борисов и парламентарното мнозинство около ГЕРБ в Народното събрание.

Цветанов запозна Дол с приоритетите на българското европредседателство. Двамата се обединиха, около идеята, че кохезионната политика е от изключително значение както за региона, така и за целия ЕС.

ЕС и Западните Балкани обсъдиха Борисов и Жозеф Дол

ЕС и Западните Балкани обсъдиха Борисов и Жозеф Дол

Работната среща се проведе в София