Граждани на "Горубляне" блокираха "Цариградско шосе" в знак на протест, съобщава БГНЕС.

Въпреки че протестът е малоброен, недоволните граждани успяха да разкъсат кордона от полицаи и да блокират пътя. Има засилено полицейско присъствие. 

Жителите негодуват срещу решението на Общината да изгради парк върху техни терени. Те искат да се проведе обществено обсъждане, а в случай, че проектът за парк бъде приет, Общината да им плаща наем.

Снимка 412764

Източник: БГНЕС

Припомняме, в края на януари миналата година недоволните жители отново излязоха на протест, блокирайки Околовръстното шосе. Тогава стана ясно, че около 500 семейства са засегнати от проекта на Столичната община, който предвижда върху 1 250 декара между кварталите "Младост" и "Горубляне" да бъдат изградени зелени площи и атракции. Протестиращите обаче бяха категорични, че паркът не трябва да се прави върху имотите им, а върху общински терени.

Снимка 412762

Източник: БГНЕС

Протести имаше и през февруари и септември миналата година.

Собствениците водят четири дела в Страсбург. Сезирали са и главния прокурор, че Общината умишлено блокира процеса на възстановяване на собствеността. В същото време върху иззетите им частни земи се разрешава строежът на частно училище и се изсипват строителни отпадъци, за които са предупредени, че трябва да изчистят.

Снимка 412756

Източник: БГНЕС