Участниците в гражданска платформа „ДА за България" ("Дясна алтернатива за България") с безпокойство наблюдаваме политическите процеси в страната.

В изявлениет за медиите те изразяват недоумлението си от  случващото се в Реформаторския блок и от цялостния политически климат в страната.

Вместо да се стреми да бъде обединител на десните политически сили извън ГЕРБ, тази формация страда от сепаратизъм, който през 2001 г. разби СДС, коментират те в комюникето.

Критериите, по които едни остават „вътре" в блока, а други - „отвън", не са ясни. По-дясна ли е г-жа Меглена Кунева от г-жа Надежда Нейнски и защо?

Какво е мястото сред десните реформатори на протурска партия, подкрепяна от управляващия режим в Турция? Колко от партиите, които започнаха с идеята за Реформаторски блок, ще останат до края? И как ще спечелят гласовете на десните избиратели в България, които са уморени и отвратени от безкрайните битки и противопоставяния през последните 12 години?, са въпросите които си задават от "Да за България".


Докато Реформаторския блок упорито избягва да даде отговор на тези въпроси ние от гражданска платформа „Дясна алтернатива за България" се изправяме пред избирателите с ясна позиция, се казва още в изявлението.

Според тях за да има силна дясна алтернатива е необходим алианс от формации, обединени на принципа "една партия - един глас", а не както до сега на "квотен" принцип, който е предпоставка за непрестанни вътрешни конфликти.

Другият взжен казус според "Да за България" енационалното единство по важни за страната въпроси.

"Страната ни е една от малкото в Европа, които нямат своя национална доктрина - консенсусни  общи цели и ясен план за дългосрочно развитие на страната, приети от всички политически партии и от обществото като цяло." допълват от движението.