Желанието на "Има такъв народ" е да бъдат водени разговори за политики и конкретни приоритети, а партиите да успеят да надмогнат своите лични интереси, като разговорът се фокусира върху интересите в по-мащабен, национален план.

Това заяви в началото на срещата между най-голямата парламентарна сила "Има такъв народ" и третата такава - БСП, главният секретар на ИТН Виктория Василева.

"Осъзнаваме нашата огромна отговорност за съставяне на следващото правителство с оглед на гласовете, които българските избиратели ни дадоха", подчерта Василева.

И Корнелия Нинова очаква поредица срещи с ИТН

И Корнелия Нинова очаква поредица срещи с ИТН

Моделът ГЕРБ не е приключил

Говорителят на ИТН изрази надежда диалогът със "столетницата" да бъде ползотворен, като крайна резултат от него да бъде изясняването на въпроса - имат или не БСП и "Има такъв народ" припокриващи се визии и конкретни политики за бъдещето на страната.

"Именно разговорите ще решат проблемите", съгласи се с експозето на ИТН лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Силният човек на "Позитано" 20 отново преповтори тезата си, че следва да има редовен, стабилен и работещ кабинет с оглед на многото въпроси, стоящи на дневен ред. Такива според Нинова са нуждата от актуализация на бюджета за 2021 г., изготвянето на добър бюджет 2022, както и приемането на Плана за възстановяване и устойчивост, от който се очаква България да получи милиарди евросредства.

БСП отиват на диалог с ИТН за кабинет

БСП отиват на диалог с ИТН за кабинет

От Националния съвет ще получим мандат как да продължи оттук нататък

"Всичко това изисква надпартийно мислене", съгласи се с основната теза на ИТН председателят на "столетницата".

"Ако искаме дълбоко и истински да се промени сегашният модел на управление, то това минава през много сериозни реформи, които изискват и време, и съгласие. Ние сме на разположение да разговаряме по политики и приоритети", добави Нинова.