Не употребявам наркотици. Това заяви в ефира на Нова телевизия кметът на Калояново Георги Георгиев след ареста му.

Припомняме, миналата седмица той беше хванат да шофира служебния си автомобил след употреба на кокаин. Два дни по-късно Георгиев беше осъден по бързото производство. След споразумение с прокуратурата, той получи условна присъда - 8 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. Кметът остана и без шофьорска книжка за година и половина.

Знаех, че има пуснат сигнал до главния прокурор да ме спрат от КАТ. Бях със служебната ми кола. И така в Калояново ме спряха катаджии. Полицаите ми казаха, че съм направил нарушение. Да, наистина, нямах колан. Поискаха обаче да ми направят тест за наркотици. Момчето ми каза, че му е наредено да ме спре и да ми взема проба. Казаха ми, че дрегерът показва, че съм употребил кокаин, разказа Георги Георгиев. По думите му в протокола на КАТ пише, че е бил спрян заради зачервени очи и неадекватно поведение.

Кметът на Калояново става обвиняем - хванаха го да шофира дрогиран с кокаин

Кметът на Калояново става обвиняем - хванаха го да шофира дрогиран с кокаин

Вчера той е бил задържан за 24 чса

Пред съда казах, че съм употребил, защото нямаше какво друго да кажа. След като сключихме споразумение с прокуратурата, излезе, че съм шофирал дрогиран, каза още Георгиев. Според него зад капана стои човек от селото, който се опитва да му открадне кметското място.

Съгласно закона Общинската избирателна комисия трябва да вземе решение дали кметът да бъде отстранен от длъжност.