Актьорът Николай Николаев, познат като Бате Николай от предаването „Сладкарница „Захарно петле”, е бил пребит жестоко преди дни от непознат, предаде БНТ.

От МВР съобщиха, че нападението е било с цел грабеж, а нападателят вече е заловен.

Информацията за инцидента беше огласена днес, но посегателството срещу актьора е извършено на 2 юли, докато Бате Николай е очаквал  осиновения си син да пристигне във Вакарел от София. Момчето му се е обадило изплашено, че на слизане от влака непознат мъж се е опитал да го обере. Актьорът незабавно е тръгнал  към гарата, за да посрещне сина си.  При идването му крадецът е започнал да го удря, искал е да вземе парите и телефона му.

76-годишният Николай Николаев е бил съборен на земята от нападателя.  „И се изправям много бавно, защото аз имам и дископатия и трябва да се подбра на четири крака, за да се повдигна. И той ме изчака и като се изправих - с един змейски шут ме просна отново на земята.” – спомня си Бате Николай.

Разказва още, че побойникът го е влачил към перона на гарата, като е  продължавал да му нанася тежки удари. Актьорът е крещял безпощно, за да го чуят хората наблизо, дори се е опитал да каже на нападателя, че е болен, опериран от рак и всеки момент може да умре. Молбите му обаче не дали резултат. Виковете му все пак са били чути от служителите на гарата, които са се обадили в  полицията.

„Полицаите викат не можем да дойдем. Имаме тежък случай. Трима цигани са се пребили - единия убил другия. Ще дойдем, като свършим.” – казва още Николаев.

Докато пристигнат служителите на реда, хората от селото сами са се справили с бандита. Впоследствие той се заключил в дома си от страх.
Полицаите са го арестували шест часа по-късно.

След побоя бате Николай е с няколко счупени ребра, натъртвания и охлузвания, порезни рани.

Макар и пребит почти до смърт,  актьорът продължава да дава любов и усмивки на децата.

Днес той отново беше на своя пост - клиниката по смехотерапия в болница "Пирогов", където го познават като д-р Коко. От 8 години той учи децата да посрещат болките и трудностите с усмивка.

„Клоунът е човек, който може и майка му да е умряла, но трябва да излезе на представление и той излиза. Няма клоун, няма да има представелние.” – казва обичаният от малки и големи актьор.