Утре, 22 юли, пускат движението в платното за София в ремонтирания участък от АМ "Тракия" между Чирпан и Стара Загора, съобщават от Пътната агенция.

Това ще се случи след 14.00 часа.

С това завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновения участък между Чирпан и Стара Загора.

От АПИ съобщават, че с ремонта на 23-километровия участък е приключило започналото през октомври 2020 г. поетапно обновяване на общо 52 км участък от АМ "Тракия" /от 156-ти до 208-ми км/, който е в експлоатация от 2007 г.

Пускат движението в платното за Бургас по "Тракия"

Пускат движението в платното за Бургас по "Тракия"

През следващата седмица предстои да бъде възстановен трафикът в платното за София

Припомняме, на 16 юли беше пуснато движението в платното за Бургас в същата отсечка. В края на април тази година завърши ремонтът на 16,5 км между връзката с АМ "Марица" и п. в. "Чирпан - Изток", а през миналата година - на 12 км от автомагистралата между пътните възли "Белозем" и "Оризово".

От АПИ поясняват, че трасето е с възстановена носимоспособност на пътното тяло по метода студено рециклиране, с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите, ремонтно-възстановителни дейности на 18 съоръжения в 52 км участък, бетонови работи, полагане на подосновен пласт, на геомрежа, на неплътен асфалтобетон и износващ пласт от сплитмастик.

Отсечката е с нова хоризонтална маркировка, нови пътни знаци и ограничителни системи.