С боза и баничка новите кукувци почерпиха образователния министър Даниел Вълчев.

На официалния „прощъпулник" на новото-старо предаване „Ку-Ку" новият му екип от студенти реши да попита министъра на образованието и науката колко струва в днешно време една баничка и една боза и за колко такива „студентски закуски" ще стигне една министерска заплата.

Министър Вълчев се затрудни при отговора на този въпрос, припомняйки факта, че по времето, когато той бил студент, една боза е струвала 8 стотинки.

Официалното предаване на щафетата между стария екип на „Ку-Ку" и новите млади и амбициозни кадри, решили да възстановят хумористичното предаване, се състоя днес в ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски".

От есента „Ку-Ку" ще стартира като част от програмната схема на новата национална телевизия „Алма Матер".

Първото предаване на „Ку-Ку" ще може да бъде гледано в национален ефир като част от неделната програма на БНТ тази седмица.

На събитието присъстваха освен ректора на СУ и програмния директор на телевизията - Светлана Божилова, двамата министри Стефан Данаилов и Даниел Вълчев.

В обръщението си към новия екип на „Ку-Ку" Стефан Данаилов каза, че старите кукувци са били възпитавани в духа на лудост и пожела същото и на новите.

Културният министър призна, че в разговорите си с ректора на СУ проф. Иван Илчев е ставало въпрос министерството на културата да подпомогне новата телевизия като предостави наличните си материали, свързани с културата на България, както и своите бази из страната.

Даниел Вълчев от своя страна, преди да го почерпят със студентска закуска, заяви желанието си да помага на екипа: „Ако с нещо мога да помогна, извън финансовата част, аз съм налице и на разположение."

В официалното си обръщение към всички присъстващи самият ректор нарече днешния ден един много знаменателен момент и категорично заяви: „Трябват ни нови несъгласни идеи."

Той още веднъж припомни, че подобна университетска телевизия няма нито в България, нито „в целия наш регион".

На днешния ден дойдоха да пожелаят успех и да помогнат на новите кукувци Бойко Василев, Мадлен и Нидал Алгафари, Влади Въргала, Любен Дилов - син и редица други бивши кукувци.

Минути преди да приключи официалната част, Влади Въргала апелира към новия екип на „Ку-Ку" „не очаквайте благодарности за таланта и за труда си и слушайте само този, който ви мисли доброто".

News.bg припомня, че националната студентска университетска телевизия „Алма Матер" стартира с 3 програмни линии: „Ку-Ку", „Университетски живот" и „Ателие", които първоначално ще бъдат излъчвани в ефира на БНТ, а в последствие телевизията ще се излъчва по сателит и онлайн.