Кулокран падна при строителен обект между булевард „България" и ул, „Бяло поле", зад бизнес център „Белисимо" в столицата.

Инцидентът е станал при демонтаж на кулокран, който до вчера е работил по вече завършена жилищна кооперация, собственост на фирма „Булдени".

При инцидента са пострадали четирима души. Няма опасност за живота им.
Трима от тях са откарани във Военномедицинската академия, а един е в Пирогов.

Най-тежко е пострадал началникът на демонтажната бригада, който в момента на инцидента се е намирал в стрелата на кулокрана. При падането на съоръжението той е скочил

Кулокранът, собственост на фирма "Теоком груп", е трябвало да бъде демонтиран от изпратен на мястото автокран на Транспортно-строителните войски.    

При демонтажа кулокранът, с товароподемност 100 тона, е паднал и увлякъл със себе си автокрана, който също е съборен, но при инцидента в него не е имало хора.  

Двата крана са паднали в локалното платно между новопостроената жилищна кооперация „Евродом" и строеж на "Главболгарстрой", който няма връзка със случая.

Не са нанесени щети на двете сгради..

На мястото на инцидента работи екип от Главната инспекция по труда.   

Причините за произшествието до момента не са изяснени. Установено е, че теренът е нивелиран, затова причината не е пропадане на земни маси.

Има вероятност инцидентът да е причинен внезапен порив на вятъра или техническа неизправност в самия кран. Не е установено дали има нарушение в правилата на безопасност при изпълнението на демонтажа.

Според собственика на фирма "Теоком" пострадалите работници са с легитимни трудови договори и здравни осигуровки.  

Районът е отцепен от полиция.