В декларация от трибуната на парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заплаши с революция, ако след коледните и новогодишните празници управляващите не премахнат изискването за задължителен зелен сертификат. "Възраждане" настоява ваксинацията в страната да не е задължителна, а само доброволна, категорично се противопоставят на поставянето на" течности на деца", за което правителството започна да говори.

Времето да се търпи това беззаконие върху нас, българите, свърши, даваме възможност на правителството в най-кратък срок да отмени зеления сертификат и всички останали мерки в навечерието на Коледа. "Ако след празниците управляващите откажат да се съобразят с искането за премахване на сертификата и ваксиниране на децата, ще призовем българския народ да превърне демокрацията в пряка - през вратата на Народното събрание заедно с "Възраждане" ще влязат хиляди българи. Щом не искате да подходите с разбиране, ще получите революция", закани се Костадинов.

Той описа, че двете служебни правителства на Румен Радев, както и тези на Бойко Борисов и на Кирил Петков се стремят към едно - запълване на квотите на ЕС, а в екселски таблици цифрите са хора. На фона на болничен апокалипсис, здравна катастрофа, трансформация на отделения, спрян достъпът на хиляди българи до елементарни услуги, две години не успяха да кажат колко хора са си отишли заради търговията със здраве, натискът повлия на българите физически и психически, предприемачите изнемогват, ще имат ли шанс да работят нормално днес и след месец не е ясно, работници са принудени да се ваксинират, медиите са заставени да съобщават всеки ден за починали, изреди лидерът на "Възраждане".

Костадинов се закани да влезе с избирателите си в парламента, ако и там искат Зелен сертификат

Костадинов се закани да влезе с избирателите си в парламента, ако и там искат Зелен сертификат

Няма да допуснем това, пише той за Зеления сертификат в НС

По думите му, докато "Борисов, Радев и Петков се критикуват, провеждат едни и същи политики, а мерките са дискриминационни. Костадинов е убеден, че така е въведен зеленият сертификат, ваксинацията се представя цинично като доброволна, а тя е чудовищно принудителна.

Четвъртата вълна започва да отшумява, пример е Нидерландия, където при 85% отново са затворени, очаква се това да стане в Дания и Великобритания, Русия, тези страни наложиха още по-ограничителни мерки, а съвсем лесно може да се съпостави случващото се там и в България - случайно ли е, че ниският процент на ваксинирани е свързан с ниския процент на заболели, ние сме упреквани, че не вярваме в науката - от грижа за гражданите или от грижа за угаждане на брюкселските демократи се прави ваксинация, пита още Костадин Костадинов.