Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е бил задържан за 24 часа заради тежката катастрофа, при която загина 6-месечно бебе, а други двама пострадаха, предадоха "24 часа" и bTV.

Срещу него все още няма повдигнато обвинение. Най-вероятно това ще се случи в понеделник, ако бъдат събрани доказателства. Това ще реши Окръжната прокуратура в Кърджали, допълва "Нова".

Местан е в ареста в Кърджали. Направена е и проба за употреба на алкохол.

Единственият шанс да не се бе случило това е да не бях там. Това заяви той, цитиран от bTV.  Местан твърди, че е спрял на знака "Стоп".

Преди това е бил откаран в болница, като лекарите са преценили, че не е нужно да остава под лекарско наблюдение.

Припомняме, че инцидентът стана около 13.30 часа на разклона за село Загорско.

Лютви Местан в тежка кастрофа край Момчилград, загина бебе на 6 месеца

Лютви Местан в тежка кастрофа край Момчилград, загина бебе на 6 месеца

Свидетели разказват, че в едната кола е бил Лютви Местан

При инцидента бяха ранени 9-годишно дете и 28-годишна жена. Те са откарани в Спешното отделение в болницата в Кърджали.

По първоначални данни по катастрофата се е стигнало, след като една от колите тръгнала да се включва на главния път в посока Гърция. Тогава колата с двете деца се ударила в него.

Стана ясно, че в едната кола е бил лидерът на ДОСТ Лютви Местан. Информацията бе потвърдена по-късно от говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова. Местан е шофирал автомобила. Към този момент обаче решението за задържане на Лютви Местан е на МВР, защото не са приключили разпитите, уточни Арнаудова.

Говорителят на прокуратурата уточни, че Лютви Местан не се ползва с имунитет, тъй като той не е регистриран в ЦИК като кандидат за евродепутат, така че няма пречка за неговото задържане.