Като гост на БЧК пристигна македонецът Миле Стойковски. Стойковски е инвалид след инцидент, който претърпява през 1996 г. и е прикован на инвалиден стол.

Оттогава  посвещава свободното си време в защита на каузата на хората с увреждания.

През 2004 г. със своя инвалиден стол той изминава разстоянието от 704 км. и взема участие в летните Олимпийски игри в Атина, Гърция, информират от БЧКК.

С нова мисия на 2 август т. г. Миле Стойковски потегля от Крушево, Македония, преминава през Гърция, за да продължи своето пътешествие до финала в Пекин, където се очаква да пристигне догодина през август за летните Олимпийски игри - 2008.

Това пътуване ще ми позволи да се срещна с много хора с увреждания от различни страни и да им предам своето послание, а именно - да не се затварят в себе си и не се отчуждават от обществото, а да участват активно в социалния живот на страната си и света, разказва Стойковски.

Той е подпомогнат от хуманитарната организация „Венера"- Прилеп, която е посветила дейността си на нуждите на хората с увреждания.

По пътя си за Турция Миле Стойковски ще мине през градовете Пазарджик, Пловдив и Хасково и ще посети областните съвети на Българския Червен кръст.

Миле Стойковски се надява мисията му „Пекин 2008" да стане едно от големите хуманитарни събития на следващата година, както и с изминатите 15 000 км. да успее да влезе в Книгата на рекордите „Гинес".