Майка изоставила бебето си с надежда някой да му даде по-добър живот, съобщава БНТ.

Изоставено бебе в детска количка в столичния квартал "Младост" вдигна полицията на крак. Установена е майката на бебето. Преди около час приключи разпитът й в столичното 7-мо районно управление. Бебето беше намерено в следобедните часове в детска количка в столичния квартал "Младост".

За инцидента на тел 112 сигнализира жена. Тя съобщила, че е чула продължителен силен плач и намерила бебето, което било в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни. На място веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Спешна помощ. Лекарите установили добро общо състояние на детето. По време на разпита майката заявила, че изоставила бебето, защото е с ниски доходи, но след това решила, че отново иска да си го вземе.

Сега си искам детето. Трябват ми храна, памперси и дрехи, казва пред БНТ майката Мария Иванова.

Тя разказва, че преди да й започне майчинството, останала без работа. "Преди 3 месеца родих Александър и го гледах сама с майка ми. Издържахме го със 180 лв. на месец и го изоставих за по-добър живот", разкрива майката.

Заради гинекологичен проблем се наложило да влезе в болница преди няколко дни. Изписали я оттам днес около 13:00 часа. Минути по-късно тя оставила детето край блок в столичния квартал "Младост" заедно с дрехите, играчките му и храна.

Намериха изоставено 4-месечно момченце в столичния квартал "Младост"
Обновена

Намериха изоставено 4-месечно момченце в столичния квартал "Младост"

Майката е установена, предстои разпит

Бебето прекарва повече от час само. Майката оставила шише с вода, бебешки дрешки пелени и вода. Бебето е откарано в болница, общото му състояние е добро. Майката е била настанена в Окръжна болница за тежка гинекологична операция. След изписването ѝ изоставя бебето.

Въпреки желанието на майката да прибере детето си, то ще остане под грижите на социалните служби, които ще вземат решение за съдбата му.

Мислех си, че го оставям като кученце с надеждата да го намери някой и да има по-добър живот. Имам и друго дете - момиче на 12 години. То живее при баща си, уточнява Мария Иванова.

Тя обясни, че Александър също е дете от бившия ѝ съпруг. След като оставила детето, тя взела маршрутката до село Габра, където живее с майка си. По-късно видяла съобщението на полицията за намереното бебе и сама се свързала с органите на реда. Те пратили кола, която да я отведе на разпит в 7-мо районно.