За сигнал за забавена медицинска помощ от Дупница съобщава Нова телевизия. Близките на възрастен мъж, цитирани от медията, твърдят, че той е чакал часове, за да бъде приет за лечение, след като е изпаднал в тежко състояние, и в крайна сметка е бил настанен в едно от отделенията, където обаче малко по-късно е починал.

Спешен медик крещя и изгони пациент от болницата в Хасково

Спешен медик крещя и изгони пациент от болницата в Хасково

По случая е назначена проверка

"5 часа стояхме в Спешния център. Преди това отидохме в частната болница в града. Казаха ни, че няма места. Върнахме се в Спешното. Молихме се да бъде приет в държавната болница. Казаха ни, че единственото място е в интензивния сектор на COVID отделението и че, ако подпишем, че не носят отговорност, ще го приемат. Тестът му за коронавирус обаче беше отрицателен. Сестрите се държаха много грубо. Здравната система у нас ни убива бавно и сигурно", разказа в ефира на Нова телевизия Магдалена Галчева.

Жена почина пред входа на спешното във Враца?

Жена почина пред входа на спешното във Враца?

Случаят се разследва

От държавната болница са обяснили за медията, че не е имало места в кардиологичното отделение в сектора за хора с отрицателен тест, а от частната болница са заявили, че мъжът е трябвало да бъде настанен в държавното лечебно заведение, тъй като ден преди това е бил изписан от там.