Пореден протест на медици от болницата в Ловеч блокира движението по пътя София - Варна в района на пътен възел Абланица, информира БНР.

Демонстрацията е срещу лошото финансово състояние на здравното заведение и неясното му бъдеще.

Премиерът разпореди лекарите в Ловеч и Враца да си получат заплатите

Премиерът разпореди лекарите в Ловеч и Враца да си получат заплатите

Не може, грехота е при толкова пари да има недоволни

В акцията участват близо 200 души - медици от ловешката болница и жители на града. Те настояват държавата да предприеме адекватни мерки за излизане от тежкото финансово състояние на болницата.

Лекари в ловешката болница искат с техния наем да се купят лекарства

Лекари в ловешката болница искат с техния наем да се купят лекарства

Когато корабът потъна, господин министър, вие ни кажете какво да направим - да работим или да се давим, коментират медиците

В петък недоволните са изпратили писмо до министъра на здравеопазването и областния управител на Ловеч, в което настояват да бъде сформиран кризисен щаб, който в 14-дневен срок да определи статута на болницата. Ако искането не бъде изпълнено, на 1 юни лекари от възлови отделения в лечебното заведение ще подадат оставки, което ще блокира работата на ловешката болница.

Медиците също така искат оставката на заместник-министъра на здравеопазването Жени Начева, защото не може да се справи с проблемите на закъсалите лечебни заведения.

Те предупреждават, че протестите ще продължат до разрешаването на проблема.

Блокадата на пътя ще продължи до 18 часа, като автомобилите ще бъдат пропускани през 10 минути, за да не се образуват големи задръствания, съобщава още БНР.