Митничари задържаха 740 кг тютюн за наргиле на МП "Гюешево". Това съобщи Агенция "Митници". Стоката е установена в транзитен товар от Скопие до Турция и е била посочена в транзитните документи като "аромати за наргиле".

При направена лабораторна експертиза е установено, че в действителност пратката съдържа изделие за пушене с водна лула (наргиле), годно за директна употреба. Реалният състав на стоката я прави акцизна, поради което пратката подлежи на над 40 пъти по-високо обезпечение. По случая е съставен акт.

Разбиха група за нелегална продажба на тютюн в София

Разбиха група за нелегална продажба на тютюн в София

Повдигнати са обвинения на трима души

Няколко дни по-късно на 18 септември вечерта, митничарите са заловили тираджия, който уж превозвал хартия. При проверка, обаче, те установили, че в превозното средство има две палета, всяко от които с по 28 кашона, съдържащи общо 188 160 нарязани кутии за цигари. По документите стоката с тегло 980 кг е пътувала от България за Холандия с претоварване в Унгария.

Ден по-късно на 19 септември ГДБОБ разбива склад на софийска спедиторска фирма. В склада те намират още четири палета нарязани кутии за цигари подготвени за изпращане.

Припомняме, че на 18 септември полицията разби група за нелегална продажба на тютюн в София. Според събраните доказателства групата е действала от август 2019 г. Тя е разполагала с мрежа от постоянни клиенти, на които е доставяла желаните количества с куриерски пратки или с автомобил по адреси.