При две проверки, в началото на седмицата митничарите са заловили близо 7154 фалшиви дрехи. Първият случай е на спипан турски тираджия, който пренася дрехи менте за Словакия. Той е бил проверен на 20 юли.

Митническите служители установяват, че количеството на групажната стока от 704 колета съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки. При проверката са открити 4815 мъжки и дамски тениски с логото на 5 световноизвестни марки, сред които Armani, Levis, Tommy Hilfinger.

Открити са още 1239 суитчъра и 585 блузи с марката Disney. В същия ден в друг камион с българска регистрация, влизащ в страната от Турция, при щателна проверка митническите служители откриват 515 детски рокли, тениски, спортни комплекти, носещи фигуративното и словестно изображение на марките Puma, Adidas, Nike, Lacoste, Polo.

От началото на годината до момента митническите служители на МП "Капитан Андреево" са задържали над 200 000 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия, със знаци на регистрирани търговски марки.