Псевдобанкерка успяла да измъкне хиляди левове, обещавайки по-лесно финансиране на други кредити. Схемата на мнимата банкерка е да иска процент от исканата сума за кредити предварително, обещавайки по-лесен достъп.

Петя Петкова или Елизабета, тъй като тя се представяла действала с друг човек, мъж, който рядко се появявал на живо, а контактувал предимно по телефона.

Те мамили "клиентите" си, като обещавали кредити, но срещу предварително дадени проценти от сумата.

Жалби са подадени в София, Пловдив и Кюстендил. Въпреки многобройните сигнали и това, че МВР я издирва "банковата служителка" прави пореден опит за измама само преди две седмица, съобщава Нова телевизия.

Първият случай е на собственичка на салон за красота, която искала да вземе кредит от 200 000 лв., тъй като искала да си купи апартамент. Измамницата я е заблудила, представяйки себе си за управител на банков клон. Измамената жена е подала жалба в полицията.

Жалба е подала и друга жена, изгоряла с 6 900 лв след като мнимата банкерка обещала да рефинансира кредита ѝ от 20 000 лв., за да намали нейната вноска.

Издирваната от полицията е участвала и в други схеми със своя съучастник. Така завлекли и мъж с 60 000 лв.

Срещу нея има образувани пет досъдебни производства в полицейски управления в няколко града в страната. Органите на реда все още я издирват.