"Ще помолим Парламента да утвърди проекта за инвестиционни разходи на самолетите и корабите и да добавим проект за инвестиционен разход за военни машини за пехотата". Това заяви заместник министърът на отбраната Атанас Запрянов по време на международната научна конференция на тема: Future Armed Forces 2040", като уточни, че такова решение е взето на най-високо ниво.

Той заяви, че всичко по трите проекта е готово, само финансовата част задържа изпълнението им. Запрянов припомни, че проектът за разсрочване на самолета е до 2028 г., на кораба до 2022 г. и на бойната машина до 2029 г.

Все още не преговаряме доставка на „Грипен” за ВВС

Все още не преговаряме доставка на „Грипен” за ВВС

В Словакия се проведе авиошоу...

От Министерство на отбраната чакат парламентът да се произнесе за самолета, за да направят техните разчети и да дадат предложение.

Инвестиционният разход за сухопътни войски и изискванията за бойната машина са готови. "Става дума за 198 машини, които да бъдат 8х8. В момента работна група се ориентира по средната цена, моята ще бъде за една машина", допълни Запрянов.

За казусът "Грипен", Запрянов беше категоричен, че чакат доклада на комисията да мине през парламентарна зала и ще се съобразят с решенията.