Министерството на външните работи препоръчва да не се пътува до Иран заради повишения брой на заразените с коронавирус. Това заяви на брифинг Бойко Христов, член на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19 и началник на отдел във външното министерство, съобщава БНР.

Ведомството е публикувало съобщение на ситуационния център с препоръки към българските граждани. Препоръчва се да се избягват пътувания до Иран независимо от тяхната цел. При неотложна необходимост от пътуване сънародниците ни трябва да се запознаят с нивото на риска и естеството на заплахата за здравето им, както и да се регистрират в посолството в Техеран, за да се осъществи контакт с тях. Освен това се препоръчва да се информират за затварянето на границите на съседните държави, да отчитат потенциалната опасност да не могат да извършат обратно пътуване при завръщане от Иран и да спазват карантинния период.

Христов съобщи и че по последни данни властите на остров Тенерифе са изписали българското семейство, което беше блокирано в хотел заради случай на коронавирус. Те вече могат да се приберат у нас.

Вицепрезидентът на Иран с коронавирус

Вицепрезидентът на Иран с коронавирус

Ебтекар е известна с ролята си на говорител по време на кризата със заложниците в американското посолство