Над 100 ученици в нужда получиха компютри . Кампанията е на Център Амалип по инициатива "Стара техника за ново начало". Даренията са направени както от фирми, така и от хора, които са решили да дарят своята техника.

Така своите компютри получиха 124 ОУ в гр. София и Обединено училище "Св. Иван Рилски" в с. Червенци от голяма агенция в София, ОУ "Св.Климент Охридски" с. Пет могили от Българо-американска комисия за образователен обмен Fulbright, 37 СУ "Райна Княгиня" - гр. София, които бяха "осиновени" от МенторМейт България, VI ОУ "Еньо Марковски" - гр. Шумен - от Североизточно държавно предприятие, ОУ "Отец Паисий" - с. Мененкьово и др.

Голямо дарение от 40 компютри без периферия, но с изключително добри характеристики, от Telus International Europe, които Център Амалипе се опита да доокомплектова с налични монитори, клавиатури и мишки и част от компютрите отпътуваха към съответните училища с пълна периферия. Център Амалипе се включи в кампанията и с още 18 настолни компютри и 8 лаптопа, получени като дарение от Българо-швейцарската търговска камара в рамките на проект "Рестарт".

От кампанията споделят, че училището в село Караджово е отказало дарението , тъй като вече е стартирало своя кампания и са получили необходимите устройства. След като разпределиха компютрите към всички нуждаещи се деца, те решиха да предадат нататък пламъка на доброто като пренасочи пет допълнително получени дарения към партньорското училище в с. Чешнегирово, а жестът към колега в тези трудни времена впечатли всички със своята съпричастност и израз на взаимопомощ.