До този момент за инициативата „Българската Коледа" е събрана сумата от 2 219 921 млн. лева.

"Българската Коледа" е благотворителна инициатива, която набира средства за лечението на болни български деца.

По инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов и първата дама Зорка Първанова на 1 декември 2006 г. стартира четвъртата по ред кампания на благотворителната инициатива "Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда".

В народния театър "Иван Вазов" се състоя и традиционният благотворителен концерт.

В предишните три издания на "Българската Коледа" бяха събрани общо 4 734 953 лв. Подпомогнато беше лечението на над 80 български деца. Закупени бяха медицинско оборудване и линейки на обща стойност 3 678 820 лева за над 20 детски клиники и лечебни звена.

Организатор на кампанията е Администрация на Президента, Българска национална телевизия и Нова телевизия, под патронажа на Президента на България Георги Първанов. Със събраните средства тази година ще бъдат подпомогнати 35 деца на възраст от 1 до 16 години и 10 клиники.

Децата, чието лечение се подпомага от "Българската Коледа", се определят съвместно от Българската педиатрична асоциация, Асоциацията по неонатология, Министерството на здравеопазването и организаторите на благотворителната инициатива.

Решенията за отпускане на средства и за закупуване на медицинска апаратура се вземат с подписването на тристранен протокол от представители на Президентската администрация, Нова телевизия и Българската национална телевизия.

Дарителите са над 100, а даренията варират от 1000 до 100 000 лева.

Най-големите Дарители са Емил Димитров, „Градус 1" ООД, „Техноекспортстрой" ЕАД , както и служителите в Администрацията на Президента.