Сдружението "Съюз на мюсюлманите в България" призовава в декларация за прекратяване на безсмислено продължилия съдебен процес в Либия срещу българските медицински сестри, който е в разрез с правосъдието и ислямските принципи, информира БНР.

В документа, получен в БТА, се иска независим и справедлив съдебен процес, както и подкрепа на заразените със СПИН деца.

В декларацията, подписана от председателя на сдружението Али Хайрадин, се изразява солидарност и съпричастност към съдбата на българките и палестинския лекар, и съчувствие към децата, заразени със СПИН и техните семейства.

От "Съюза на мюсюлманите в България" заявяват, че както цялата българска общественост и те не приемат обвинение, което е в противоречие с принципите на хуманност и справедливост.

Вярваме, че отдали се на най-хуманната професия - медицината, нашите сънароднички не са способни да извършат деянието, в което са обвинени, заявят от сдружението.

Декларацията е изпратена до президента, председателя на Народното събрание, министър-председателя, министъра на външните работи, председателя на Комисията по външна политика към Народното събрание и до посланика на Либия у нас.