Натоварено е вече движението по основните пътища в страната заради прибиращите се стотици хиляди след поредицата почивни дни.

Колона от коли се е образувала по пътя от Предела до Симитли в посока София заради включването към главния път Е-79, където движението е интензивно, съобщава БНР.

В София се очаква да влязат 200 000 автомобила. На прохода "Владая" са осигурени две ленти за движение в посока София.

На автомагистрала "Люлин" е ограничено движението в дясната активна лента посока София поради ремонт.

Изключително натоварено е движението на АМ "Струма" в участъка от Дупница до Перник. Колона от автомобили се е образувала от Симитли до Благоевград.

Интензивен е трафикът в посока София по АМ "Тракия" и по АМ "Хемус", като на "Хемус" в района на тунелите "Ечемишка" и "Витиня", където текат ремонти, има образувани колони. Движението върви с по-ниска скорост, като няма образувани тапи, уточниха от Пътна полиция.

Остава натоварен трафикът между Кулата и Сандански. Опашките от гръцка страна в посока България се увеличават постоянно. Освен български автомобили, към България пътуват и много гръцки.

До 20 часа на входовете и изходите на Варна има Контролно-пропускателни пунктове. Това се налага поради въведеното ограничение за движение на моторни превозни средства над 12 тона. Движението към Варна в момента е нормално.