От днес Националният туристически информационен център (НТИЦ) към Министерството на туризма има нов дом. Информацията за възможностите за различни видове туризъм в България вече е на много по-достъпно, комуникативно, разпознаваемо и любимо място в София - Националният дворец на културата (НДК). Това каза при откриването на центъра вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Тя благодари на ръководството на НДК за реализацията на съвместната инициатива.

Той е разположен на вход А4 на НДК, който бе обновен за Българското председателство на ЕС. Предвижда се центърът да изпълнява три основни функции. Първата е да предоставя по модерен начин информация за български туристи; да се предоставя атрактивна и разнообразна информация за чуждестранни туристи, и да има entertainment функция - възможност за създаване на преживявания на посетителите чрез съвременни дигитални технологии и други модерни активности.

От днес в центъра на специално разработени две тъч скрийн платформи, посетителите имат възможност да се запознаят с атрактивни видеоматериали и други рекламни формати за специализирани видове туризъм, като еко, приключенски, СПА, голф, т.нар. slow туризъм, винено-кулинарен, поклоннически и др. Има и видео материали, които представят предприеманите мерки за безопасна почивка на чуждестранните и български гости в страната, както и да намерят друга полезна за техния престой информация. В него може да се провеждат и различен тип промоционални събития, рекламиращи разнообразни туристически продукти и услуги.