Фолклорен флашмоб посрещна пристигащите българи и чужденци на летище "София". Поводът за веселата изненада е най-големият кариерен форум за българи с опит зад граница - "Кариера в България. Защо не?".

Хореографията и изпълнението са дело на фолклорен танцов ансамбъл "София-6", носител на шест световни титли от най-големите танцови конкурси в света. Събитието се организира от форум Кариера в България с подкрепата на летище "София" и е посветено на българите с образование и опит в чужбина, и възможностите им за реализация в България.

"Искаме да кажем "Добре дошли" с нещо традиционно българско на всички, които днес се връщат в България - за кратко или за по-дълго. Същевременно ги каним да проучат вариантите за кариерно развитие у нас." заявиха организаторите на форума.

Събитието предоставя всеобхватна информация за бизнес и обществената среда в България чрез среща с работодатели, семинарна програма, кариерни консултации и още възможности за обмяна на опит, идеи и контакти.

На него могат да срещнат над 100 от най-добрите работодатели, вдъхновяващи лектори и много други българи, които като тях търсят и намират мястото си в България" - сподели Мила Натудова от форум "Кариера в България. Защо не?"

Тази година форумът ще връчи и награди Работодател на годината. "Кариера в България. Защо не?" Той ще се състои за 11-и път на 20 септември 2018г. в Интер Експо Център - София, а регистрацията за кандидати е безплатна на сайта на инициативата.

"Кариера в България. Защо не?" се провежда и за 6-и път под патронажа на Президента на Република България, а посетителите всяка година се увеличават, като регистрираните за предишното издание надхвърлят 1500.