Вече дванадесети ден продължава гладната стачка на общественика Николай Колев-Босия срещу покупко-продажбата на шофьорски книжки, която води до многобройни трагедии по пътищата.

На 12 юни той обяви на блога си, че започва безсрочна гладна стачка в знак на протест срещу това, че уволнени за корупция служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" са възстановени на работа. Той прибягва до крайната мярка, тъй като предишните му опити да привлече вниманието на институциите и на гражданите към проблема не са дали резултат.

Босия посочва, че е срещнал мълчалив отказ от страна на председателя на Народното събрание и на депутатите да му бъде дадена възможност да изложи фактите, с които разполага.

Публикуваме текста на обръщението му така, както е изложен в неговия блог:

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ,

ДОКОЛКОТО СА ОСТАНАЛИ ТАКИВА

П Р О Т Е С Т

от Николай Ганчев Колев-Босия, София, ж. к. Борово, бл. 231, ап. 39, тел. 0888 408 623

ГОСПОЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,

На 5 април т. г. ви изпратих настоятелно искане за незабавна среща с вас и депутатите от НС с цел да ви уведомя и докажа за възстановяването на ОПГ (организирана престъпна група - б.р.) в ИА "Автомобилна администрация" при МТИТС. Всички арестувани за корупция вследствие на която се избиват, раняват и осакатяват десетки хиляди български граждани годишно бяха тихомълком пуснати от ареста и възстановени на постовете си и продажбата на изпити и шофьорски книжки бе напълно възстановена.

Предложението ми бе отхвърлено чрез т. нар. "мълчалив отказ", което аз наричам "престъпление на гузната съвест".

Вследствие на това аз изпълних предупреждението си и възстанових замерянето на членовете на ОПГ "Народно събрание", т. е. депутатите, с гнили домати и яйца.

Въпреки това най-висшият държавен орган под ръководството на председателя си продължи да прикрива престъпленията срещу нацията чрез избиването и по улиците и пътищата. Това показва, че т. нар. "Народни представители" воглаве с председателя им стават дейни съучастници в избиването ни.

Отказът от съблюдаването на Конституцията и законите от страна на върховния законодателен орган е показателен, че този модел на управление е дълбоко античовешки, антибългарски и престъпен. Във връзка с това аз взех решение да започна безсрочна гладна стачка като поставям условието това Народно събрание незабавно да се самозакрие поради престъпния си характер. Допускам, че вие и останалите депутати ще проявите стандартната си тъпота и дебелоглавие и ще оставите без последствие моя протест, но това за пореден път ще покаже, че вие и останалите депутати обслужвате мафията, а не българските граждани, както е написано в Конституцията. По този начин вие радикализирате българските граждани и в крайна сметка ще докарате обществото до неконтролирани и силови действия спрямо държавните институции.

Аз искам да не се стига до такива действия, но вие и останалите престъпни депутати мислите по обратния начин.

Ако е останал и грам здрав разум у вас незабавно предприемете мерки за освобождаването на криминално проявения министър на МТИТС и разбиването на ОПГ в ИА "Автомобилна администрация" или разпуснете НС като негодно да изпълнява задълженията си, които са точно и ясно написани в Конституцията.

Настоявам да уведомите всички депутати за моя протест!

Обявявам започването на безсрочна гладна стачка, считано от 0 ч на 13 юни /сряда/ 2018 г.