Лидерът на БЗНС Николай Ненчев продължава да иска оставката на военния министър Стефан Янев. "Това е най-малкото, което бихме могли да направим, защото това на първо място е предателство на националните интереси", заяви Ненчев пред news.bg.

БЗНС иска оставката на Стефан Янев

БЗНС иска оставката на Стефан Янев

Според партията Янев подрива авторитета ни в НАТО и предава суверенитета ни

По думите му това, което прави Янев, е опасно за националната ни сигурност, подкопаване на устоите и доверието сред нашите съюзници в НАТО с този тип политика. Дори БСП не са си позволявали чак такова арогантно и категорично отношение, което би могло да има потресаващи за нас - българите последствия, предупреди лидерът на БЗНС, който е и бивш военен министър.

Решението на кабинета Петков: Отбранителната ни стратегия ще е на база българската армия

Решението на кабинета Петков: Отбранителната ни стратегия ще е на база българската армия

Решението по напрежението НАТО - Русия в Източна Европа - за деескалация

Ненчев вярва, че ще се намери път на компромис за деескалацията на конфликта НАТО-Русия. Ако в крайна сметка се стигне до ескалация, трябва да бъдем готови, трябва да бъдем главно предвидим член на НАТО и ЕС, настоя той.

Николай Ненчев не даде прогноза дали конфликтът между НАТО и Русия ще прерасне във война, но призова политическите лидери да проявят здрав разум в разрешаването на кризата. Очевидно ще бъде трудно, но не и невъзможно, очаква Ненчев.

На българска територия ще се разполагат български войски, заяви Стефан Янев

На българска територия ще се разполагат български войски, заяви Стефан Янев

По думите му разполагане на допълнителни сили на НАТО у нас не се налага

По отношение на 1 февруари - денят, в който почитаме паметта на българските граждани, станали жертва на комунистическия режим, Ненчев заяви, че неговата молитва днес е за живите. Всички онези знайни и незнайни български демократи, които пострадаха и са мъченици и по силата на канона те стоят най-близко до Бог. Молитвата ми е за живите хора, за хората без памет, защото тези събития трябва да се помнят и знаят, защото носят голям обществен и политически капител, каза Ненчев.