Няма пострадали при големия пожаp, който горя в къща в село Полена (община Симитли) в област Благоевград, съобщава "24 часа". Инцидентът е станал около 9 часа тази сутрин в труднопроходим терен в махала Добрин. Огънят е тръгнал от комин, като е обхванал втория етаж на сградата. Към мястото на инцидента са били изпратени два екипа на пожарната в Благоевград, които са успели да потушат огъня. В къщата живеели мъж и жена - пенсионери, които не са пострадали, тъй като са били изведени своевременно от съседи, които са се включили и в гасенето на пожара.

На мястото на инцидента се е отзовал кметът на Полена Веселин Топузов, за да окаже помощ и съдействие на органите на реда и на своите съселяни. "Пожарът е потушен. В гасенето, освен пожарникарите, са се включили и много съседи на семейството, което живее в къщата. За щастие нямаме пострадали хора", каза Веселин Топузов.

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов също е информиран за ситуацията, като поддържа непрестанна връзка с кмета на село Полена.

Мъж загина при пожар в Кюстендилско

Мъж загина при пожар в Кюстендилско

Мъжът е живеел сам