Национална агенция "Пътна инфраструктура" (НАПИ) препоръчва на водачите обходни маршрути за вътрешността на страната.

Това се налага във връзка със зачестилите в последните дни пътнотранспортни произшествия и образувалите се задръствания по основните направления към Черноморието.

Друга причина е и въведената временна организация на движението заради извършващите се строително-ремонтни дейности по някои основни пътища от републиканската пътна мрежа.

За направлението от София към Бургас се препоръчва ползването на обходния маршрут Сливен - Ямбол - Калчево - Войника - Средец - Бургас. Удължението на този маршрут спрямо основния е с около 20 км. Той може да се използва и в двете посоки.

За водачите, пътуващи към София и достигащи Карнобат, за избягване на задръстванията в участъка от Карнобат до Петолъчката може да се използва обходен маршрут Карнобат - Лозарево - Сунгурларе - Пъдарево - Петолъчката, като удължението спрямо основното направление е около 20 км.

Във връзка със строителството на пътен възел "Коритна" от НАПИ препоръчват на водачите на леки и лекотоварни автомобили да използват обходен маршрут за движение в посока София - Варна - автомагистрала "Хемус", Ябланица - Гложене - Асен - Български извор. Удължението на маршрута е само 1 км.

От НАПИ предлагат още на шофьорите вместо да пътуват по направление Нова Загора - Петолъчката - Бургас при огромен трафик и вероятност от задръстване в района на Карнобат, да използват маршрута Нова Загора (второкласен път №55) - Радево - Елхово - Бояджик - Ямбол - Средец - Бургас.