Областният управител Никола Чанев предотврати тежко ПТП на пътя Ардино-Кърджали, задържайки мъртво пиян шофьор зад волана на "Опел" с кърджалийска регистрация в района на село Кьосево. Около 13,30 часа в петък, на връщане от обиколка със заместник-министъра на земеделието, храните и горите Атанас Добрев в горски масиви, заразени с корояд, служебният автомобил на областна администрация засече водач във видимо неадекватно състояние, извършващ некоординирани маневри на платното и застрашаващ сигурността на движението, съобщава в. "Стандарт"

По настояване на Чанев шофьорът бе изведен от колата, а ключовете му отнети до идването на контролните органи. Областният управител сигнализира "КАТ - Пътна полиция" и поиска спешната им намеса за неутрализиране на водача и проверка на правоспособността му, заради явна заплаха за останалите участници в движението.

Пристигналият на място пътен патрул установи, че нарушителят е 29-годишен мъж от с. Кобиляне, който призна, че е злоупотребил с алкохол и че не му се случва за първи път да кара в нетрезво състояние. Взетата му с дрегер проба обаче надхвърли и най-смелите очаквания - апаратът отчете 3,35 промила.

Пътните полицаи поеха случая и благодариха на Чанев за бързата и адекватна реакция и на шофьора му Лъчезар Господинов, който прояви изключителна съобразителност и висок професионализъм по време на инцидента и с действията си предотврати потенциално тежко произшествие.