Окръжна прокуратура - Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу син, нанесъл побой на баща си и по непредпазливост причинил смъртта му, съобщиха от Прокуратурата.

Обвиняемият бил в чужбина, но през 2016 г.-2017 г. се върнал в България и заживял в гр. Ловеч заедно с баща си Р. Х. на 84 години. Отначало отношенията им били добри, но през 2018 г. започнали периодични скандали между двамата. На 10 март 2019 г. около 18.00 часа съседи чули поредния скандал между обвиняемия и баща му и викове за помощ от страна на възрастния мъж.

Притеснени от това, те се обадили на тел.112. При идването на полицаите, възрастният мъж извикал "елате, че синът ми ме уби от бой". От дясното му ухо течало кръв, а над очите имал силно изразен хематом с кръвонасядане. Р. Х. разказал на полицаите, че синът му често му нанасял побой без причина, обикновено когато е употребил повече алкохол.

Пострадалият бил откаран в "Спешно отделение" в болницата в гр. Ловеч, а след това приет в "Неврологично отделение". Няколко дена след това състоянието му се влошило и бил транспортиран, и опериран в Университетската болница в гр. Плевен. Въпреки положените усилия от страна на лекарите на 20 март 2019 г. пострадалият починал в болницата.