На 7 декември 2015 г. От Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Трайчо Василев (Пиже) - кандидат за общински съветник в община Самоков за хулиганство, отличаващо се по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост.

На 06 октомври 2015г. около 12:00 часа в Самоков, Василев е крещял да се махнат журналистите, дърпал микрофона от ръката на репортерката от Нова телевизия Надя Ганчева, отправял закани, че ще счупи техниката, блъскал оператора на телевизията Михаил Кръстев в областта на раменете и му отправял обидни думи.

Към момента на извършване на престъплението Василев се е ползвал с имунитет, тъй като бе регистриран като кандидат за общински съветник в община Самоков. По искане на главния прокурор, ЦИК даде разрешение срещу Трайчо Василев да бъде възбудено наказателно преследване, да бъде привлечен като обвиняем за хулиганство и да бъде задържан.

Към момента Трайчо Василев е с мярка за неотклонение „Домашен арест“.

По същото дело е привлечен като обвиняем и е предаден на съд и неговият син - Владимир Андонов, който на 06 октомври 2015 г. в Самоков по хулигански подбуди е причинил лека телесна повреда на Валентин Иванов – член на журналистическия екип на Нова телевизия.

Доведеният син на Пиже е ударил с юмрук шофьора на телевизионния екип. Предстои Софийски градски съд да насрочи разглеждане на делото.