Четиримата обвинени от Окръжна прокуратура-Търговище за извършено от тях убийство с особена жестокост, по особено мъчителен за жертвата начин и по хулигански подбуди, получиха ефективни присъди. Те бяха привлечени към наказателна отговорност през март 2021 г., съобщиха от държавното обвинение.

Двама непълнолетни и баща и син, на 50 и 27 години, бяха привлечени към наказателна отговорност, след като на 24 март 2021 г. тялото на 51-годишен мъж беше намерено край пътя между селата Ралица и Давидово. Докато гостувал в дома на свои познати в село Ралица, той бил нападнат от подсъдимите. Те му нанесли побой, след което го качили в автомобил и го отвели извън селото.

27-годишният обвиняем е осъден на 16 години затвор при строг режим, като при него съдът отчита опасен рецидив. Баща му е с 15-годишна присъда, която също трябва да бъде изтърпяна при строг режим.

Двамата непълнолетни младежи, участвали в извършването на убийството, също влизат в затвора, единият, който е 16-годишен - за 5 години и 4 месеца, а другият, на 15 г. - за 1 година и 2 месеца. За тях режимът на изтърпяване на наказанията ще бъде общ.

Окръжният съд в Търговище оправда четиримата само в частта за извършване на престъплението по хулигански подбуди.

Уважени са граждански искове на роднините на починалия на обща стойност 100 000 лева.

Решението на Окръжен съд-Търговище подлежи на протест и обжалване пред Варненския апелативен съд.