200-300 машини трябва да бъдат поправени за балотажа на президентските избори в неделя. Това заяви изпълнителният директор на Сиела Норма Веселин Тодоров пред БНТ.

По думите му ЦИК, ако намали вторите машини за втория тур със 100-150 машини в избирателните секции, може да се наложи и да не бъдат използвани резервни машини.

Най-честите проблеми на машините са с принтерите и карточетците. Ние искаме нещо да оправим, защото сме установили, че има нужда, но клиентът казва, че няма нужда, Ако няма нужда то това е добър коледен подарък за нас, подчерта Тодоров.

Съдът освободи 228-те машини на „Сиела Норма“

Съдът освободи 228-те машини на „Сиела Норма“

Решението е взето тази сутрин

Той посочи, че никой не може да си позволи 13 000 отделни сертификата за машините. Абсолютно всички машини са сертифицирани, отбеляза Тодоров и добави, че на всички машини се прави преинсталация на софтуера.

Тодоров уточни, че всичко било толкова просто и нормално на изборите, но тези, които направили скандалите на изборите с машините, трябва да носят морална отговорност.

Все още не са изпратени машините за балотажа в чужбина. Никой от външно министерство не може да влезе в склада, а и ние не можем да ги изкараме, каза още Тодоров.

Той добави, че машините броят на 100% вярно, а хората - не.

ЦИК обмисля да обжалва решението на съда за 228-те машини

ЦИК обмисля да обжалва решението на съда за 228-те машини

Утре Комисията трябва да обяди дали ще има балотаж за президент