подслушванеДепутатът от Коалиция за България Димитър Дъбов заяви в ефира на БНР, че зад подслушванията в Държавната агенция "Национална сигурност" и МВР стои един човек, който не би могъл да е от ДАНС. Според члена на комисията за контрол на ДАНС, „има център, има кабинет, заседателна маса, хора и един човек, разбира се, който е давал указанията какво как да се прави и да се реализират тези изключително мащабни подслушвания в страната.".

„Това е над компетенциите на ДАНС, тъй като се извършва в две ведомства. МВР струва ми се че има много по-голяма активност в тази област, отколкото ДАНС. Според мен става дума за човека, който координира силовите ведомства", каза Дъбов.

Ротационният председател на парламентарната подкомисия за контрол на специалните разузнавателни средства Явор Нотев, заяви че има данни за това, че информация по случая с шефа на агенция "Митници" Ваньо Танов е била докладвана "по вертикала". Той посочи, че това е порочна практика в работата на службата през последните години.

Междувременно, министърът на правосъдието Маргарита Попова заяви пред националното радио, че председателстваната от нея работна група, разработваща мерки за подобряване на работата със специалните разузнавателни средства, вероятно ще бъде разширена с представители на върховната административна прокуратура, МВР, ДАНС и прокурор - специалист по общия надзор за законност.